Exclusieve beschouwingen over Seiko Rokkaku Horloges

Exclusieve beschouwingen over Seiko Rokkaku Horloges

rolex

De strakke uniseks lijnen van de Seiko Rokkaku-reeks hebben de afgelopen jaren veel succes gekend, en ze blijven veel kopers aantrekken. Dit is niet geheel verwonderlijk, gezien de hoge kwaliteit van de constructie, het elegante uiterlijk en de onmiskenbare logos. Het merk maakt ook een aantal uitstekende duikhorloges, evenals upscale militaire horloges voor degenen die willen indrukwekkend kijken op elke gelegenheid. Maar, hoe zit het met een replica Rolex Rokkaku horloge? Is het echt zo duur?

In mijn ogen is een Rolex Rokkaku horloge waarschijnlijk een van de meest technologisch geavanceerde horloges die je vandaag de dag kunt krijgen, vooral gezien het feit dat het Japanse bedrijf zo veel jaren heeft besteed aan het perfectioneren van het vakmanschap dat in elk horloge zit. Zelfs met een eenvoudige roestvrijstalen armband zijn de Seiko Rokkaku hommage-horloges ultra-lichtgewicht, maar toch ongelooflijk sterk en stevig dankzij hun onopgesmukte, minimalistische uiterlijk. Met een startprijs van ruim boven de duizend dollar is het begrijpelijk dat dergelijke stukken een onbereikbaar voorstel zijn voor velen van ons in de lagere beugel markt. Maar als je een horloge wilt dat net zo stoer is als zijn naamgenoot, zijn er nog steeds een flink aantal betaalbare Rolex Oyster Perpetual alternatieven die een zeer vergelijkbare look bieden voor veel minder. Je zou kunnen beginnen met de Seiko HR8 Automatic voor heren, die een gemakkelijk af te lezen wijzerplaat en een comfortabel gedempte, schokabsorberende wijzerplaat heeft, naast een nauwkeurige, achtdaagse timer, twee grote compartimenten, en waterbestendigheid tot driehonderd meter.

Voor dames is de Seiko Rokkaku Ladies Automatic nog betaalbaarder, met prijzen vanaf ongeveer duizend dollar. Het heeft een grote, volledig functionerende chronograafwijzerplaat en een comfortabele, met leer beklede, zwarte, grove band. Dit dameshorloge is ook waterbestendig tot honderd meter, en heeft een oversized goudgekroonde secondewijzer. Als je een passie hebt voor horloges die net zo opvallend zijn als de Oyster Perpetual modellen, maar je geeft de voorkeur aan iets meer bescheiden, dan zou de Seiko Rokkaku Ladies Automatic de perfecte keuze kunnen zijn.

Sources for this article: